Groene schoolpleinen

Lees verder onder de foto's ↓

Bij Friehof Hoveniers zijn we gepassioneerd over het creëren van levendige en groene schoolpleinen waar kinderen niet alleen spelen, maar ook leren en ontdekken. We besteden speciale aandacht aan zowel de materialen als de natuurlijke speelelementen om een veilige, educatieve en duurzame buitenomgeving te bieden.

Wij creeëren een schoolplein waarin veel aandacht is voor veiligheid en educatie. We kiezen duurzame materialen voor de constructie van natuurlijke speelelementen en zorgen ervoor dat ze voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

 

Klimstructuren worden zo geplaatst dat er voldoende ruimte is voor vrij spel en dat kinderen gestimuleerd worden om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen.

 

Wij geloven in het integreren van natuurlijke speelelementen zoals boomstammen, zandbakken, of speelheuvels. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit maar verbindt kinderen ook met de natuurlijke wereld.

 

Daarnaast creëren we educatieve plantenbedden waar kinderen kunnen leren over verschillende planten, bloemen en kruiden. Dit biedt een praktische introductie tot biologie en ecologie.

 

Stimuleer gezonde eetgewoonten en milieubewustzijn door boomgaarden en moestuinen op te nemen. Kinderen kunnen betrokken zijn bij het planten, verzorgen en oogsten van hun eigen groenten en fruit.

 

Onze ontwerpen omvatten ook schaduwrijke zithoeken met behulp van groene elementen zoals pergola's begroeid met klimplanten. Dit biedt plekken voor rust en concentratie, ideaal voor buitenlessen of lezen.

 

Voeg kleine waterpartijen toe, zoals vijvers of fonteinen, om de biodiversiteit aan te moedigen. Insectenhotels dragen bij aan ecologisch evenwicht en bieden educatieve kansen.

 

En last but not least, plant kleurrijke bloemenweides die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook een habitat vormen voor vlinders en bijen. Dit draagt bij aan de bewustwording van het belang van biodiversiteit.

 

Met onze expertise in groenontwerp kunnen wij schoolpleinen transformeren in levendige leeromgevingen waar kinderen niet alleen spelen maar ook leren en groeien. Neem contact met ons op om samen te werken aan een groen schoolplein dat de verbeelding van jonge geesten prikkelt en een blijvende indruk achterlaat.