Meer specialisaties van uw Hovenier in Joure Friesland

Contact

Drainage

Voor een tuin is het heel belangrijk dat overtollig water goed en snel weg kan lopen. Niet alleen vanwege de overlast die u ervan heeft, maar vooral om te zorgen dat de beplanting in uw tuin goed kan groeien en bloeien. Wanneer de beplanting te lang in natte grond staat, zal de groei ernstig stagneren en kunnen de planten en bomen zelfs afsterven. Om dit te voorkomen of te verhelpen is het aanleggen van een drainagesysteem een goede oplossing. Om dit systeem goed te laten functioneren moet het vakkundig worden aangelegd. Friehof Hoveniers heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van drainagesystemen. Wij weten precies wat er moet gebeuren om wateroverlast te voorkomen of op te lossen.

Groene daken

Groene daken zien er prachtig uit en zijn ook nog eens goed voor het milieu. U geniet van een mooie uitstraling, goede isolatie en minder wateroverlast. En na de aanleg van een groen dak heeft u er vrijwel geen omkijken meer naar! Er zijn verschillende mogelijkheden voor groene daken, zoals onderhoudsarme sedumdaken of natuurdaken met afwisselende beplanting. Wat de mogelijkheden zijn hangt onder meer af van uw huidige dakbedekking, de helling van uw dak en de dakconstructie. Friehof Hoveniers adviseert u graag.

Groene schoolpleinen

Het is goed voor kinderen om tijd door te brengen in de natuur en een groen schoolplein kan daar aan bijdragen. Friehof Hoveniers kan van elk schoolplein een groene plek maken die creativiteit en activiteit stimuleert. Kinderen kunnen verstoppertje spelen tussen de struiken, op zoek gaan naar beestjes en tot rust komen op het gras. Ook het aanleggen van een moestuin behoort tot de mogelijkheden. Wilt u meer weten over groene schoolpleinen? Neem dan vrijblijvend contact op met Friehof Hoveniers.

Walbeschoeiing

Tuinen met waterpartijen of gelegen aan het water hebben een beschoeiing nodig. Dit vereist speciale vakkennis. Een beschoeiing moet precies afgestemd zijn op de situatie en moet duurzaam zijn. Het moet immers vele jaren meegaan. Wij gebruiken eersteklas materialen die door de tijd heen hebben bewezen goed te zijn. Ook de gebruikte constructie is essentieel, omdat ook dit bijdraagt aan de levensduur van de beschoeiing. U kunt er van op aan dat, als Friehof Hoveniers uw beschoeiing maakt, u een professioneel vervaardigde beschoeiing krijgt waar u vele jaren plezier van zult hebben.